ZF 24

Călin Matei, Director General Adjunct în cadrul Groupama, preia în iunie conducerea companiei, în locul lui François Coste, care va avea un nou rol în cadrul grupului

Călin Matei, Director General Adjunct în cadrul...

Autor: Roxana Rosu

03.05.2023, 15:37 441

Călin Matei, Director General Adjunct în cadrul Groupama, a fost numit la conducerea companiei de asigurări, funcţie pe care o va prelua în luna iunie de la François Coste, actualul director general.

Călin Matei este director general adjunct din 2011, rol din care a contribuit la conceperea şi implementarea strategiei companiei.

François Coste va rămâne în continuare membru în Consiliul de Administraţie al Groupama şi va prelua un nou rol în cadrul Grupului.

”În cei peste 12 ani în cadrul Groupama am construit alături de François şi de colegii mei o companie solidă, care a adus continuitate în vieţile clienţilor noştri, prin produse şi servicii de calitate, promisiuni respectate şi o notă de empatie. Nimic nu ar fi fost posibil fără echipa puternică pe care o avem, fără parteneriatele de lungă durată bazate pe încredere şi respect reciproc, fără un brand puternic şi un set de valori clare, care ne ghidează în tot ceea ce facem. Rezultatul misiunii şi viziunii noastre se vede în toate reuşitele noastre, în modul în care tratăm inovaţia nu ca pe un scop în sine, ci ca pe o modalitate de a veni în sprijinul clienţilor noştri, în toate momentele în care ne-am asumat cu responsabilitate rolul în industria de asigurări din România”, a declarat Călin Matei, CEO Groupama.

Cu o experienţă de peste 20 de ani în industria asigurărilor, el a coordonat multiple divizii din cadrul Groupama, printre care divizia Tehnic Non Viaţă, departamentul Subscriere Asigurări Agricole, direcţia Tarifare şi Dezvoltare Produse, divizia Tehnic Viaţă, departamentul Asigurări de Sănătate şi direcţia Parteneriate Strategice Bancassurance.

Călin Matei şi-a început cariera în asigurări, după absolvirea Facultăţii de Cibernetică, Statistică şi Matematică Economică din ASE.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO