ZF 24

Călin-Andrei Zamfirescu, fondatorul ZRP: Dacă nu disperi, în doi-trei ani sigur reuşeşti ca avocat

Călin-Andrei Zamfirescu, fondatorul ZRP: Dacă nu...

Autor: Andrei Cîrchelan

06.12.2013, 00:08 117
Legislaţia românească este „ex­­trem de generoasă, aproa­pe dusă la inconştien­ţă“ în ceea ce priveşte intra­rea noilor jucători în piaţa avo­caturii, însă odată intraţi în piaţă, avocaţii care nu sunt deter­mi­naţi să muncească sau sunt motivaţi exclusiv de bani nu vor reuşi să supra­vieţuiască în profesie, este de părere avocatul Călin-Andrei Zam­fi­rescu, unul dintre cei mai experimentaţi litigatori din ţară şi partener fondator al firmei Zam­firescu, Racoţi & Partners (ZRP), jucător cu încasări de 4,4 mil. euro anul trecut.
 
„E o profesie în care îţi găseşti clientela nu potrivit unui know-how pe care dacă toată lumea l-ar citi, toată lumea ar reuşi. E o profesie în care eşti recomandat, în care se află despre tine, în care eşti testat şi în care trebuie să ai şi noroc. De multe ori îţi iei clientela din performanţa pe care o dovedeşti. Alteori vin pentru brand, iar alteori vin pur şi simplu întâmplător“, a spus avocatul, care şi-a început cariera în 1976 şi a fost implicat pe parcursul activităţii profesionale în peste 10.000 de litigii.
 
În România sunt înregistraţi în prezent circa 30.000 de avocaţi, dintre care aproximativ 9.000 sunt înregistraţi la Baroul Bucureşti. Statisticile se referă la toate tipurile de drept, nu numai la avocatura de business. Dintre avocaţii din Bucureşti, doar două treimi din avocaţii înscrişi în tablou profesează, iar dintre cei care profesează, doar o parte o fac în mod susţinut, alţii profesând în mod întâmplător, potrivit lui Zamfirescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO