ZF 24

Bush: Guvernul trebuie sa sustina sectorul financiar sau consecintele vor lungi si dureroase

Bush: Guvernul trebuie sa sustina sectorul financiar sau consecintele vor lungi si dureroase
30.09.2008, 17:57 9

Presedintele american George W. Bush a declarat astazi ca gvernul trebuie sa actioneze decisiv pentru a sustine sectorul financiar, in caz contrar consecintele fiind "dureroase si lungi", potrivit Reuters.

Interventia sefului de stat vine la o zi dupa ce Camera Reprezentantilor din Congresul american a respins planul administratiei Bush in valoare de 700 de miliarde de dolari destinat stabilizarii pietelor financiare.

"Asigur cetatenii nostrii si pe cei din intreaga lume ca acesta nu este finalul procesului legislativ. Ne aflam intr-un moment critic pentru economia noastra si avem nevoie de legislatie care sa se adreseze activelor neperformante", a afirmat Bush.

Respingera proiectului a cauzat ieri pe bursele americane cea mai mare scadere din ultimii 21 de ani. In sedinta de astazi, pietele de la New York au deschis cu cresteri de 2-3%, dupa ce investitorii se asteapta ca planul sa fie aprobat in sedinta Senatului, de joi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO