ZF 24

Bursele asiatice deschid saptamana in crestere

09.11.2009, 09:55 12

Bursele asiatice au deschis sedintele de tranzactionare de luniin crestere dupa ce G20 a convenit asupra mentinerii eforturilor destimulare economica, iar Axa si AMP au facut cea mai mare oferta depreluare din regiune, informeaza Bloomberg. Aurul a urcat la un nourecord pe fondul caderii dolarului.

Indicele MSCI Asia Pacific a avansat cu 0,5% la 116,97 puncte laTokio. Aurul cu livrare imediata a ajuns la un nou maxim istoric,de 1.105,11 dolari.

Titlurile Axa Asia Pacific Holdings au avansat cu 33% la Sidneydupa ce compania a respins o oferta ostila venita din parteacompaniei mama si a AMP, al doilea mare asigurator din Australia,dupa valoare. Indicele bursei din Sidney, S&P/ASX 200 a avansatcu 1,8%, incurajat de evolutia bancii Commonwealth Bank ofAustralia care a anuntat pentru primul trimestru un profit de 1,4miliarde dolari australieni (1,3 miliarde dolari).

Indicele Nikkei, al bursei din Tokio, a incheiat sedinta detranzactionare de luni in crestere cu 0,2%, ca urmare a evolutieipozitie inregistrate de actiunile companiilor ale caror exporturivizeaza in principal China.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO