ZF 24

Bursele asiatice au inregistrat scaderi. Incetinirea creditarii in China aduce pesimism in regiune

04.03.2010, 10:01 20

Bursele asiatice au inregistrat primele scaderi dupa cinci zilede crestere, dupa ce banca chineza Industrial Bank a previzionat oincetinire a creditarii, iar intarirea yenului a afectat vanzarilecompaniilor japoneze, conform Bloomberg.

Industrial Bank a coborat cu 1,8% la bursa din Shanghai. ChinaMobile a inregistrat o scadere de 2,3% la Hong Kong, investitoriiaratandu-si ingrijorarea privind principala activitate a companieidupa ce compania a anuntat ca ia in considerare o posibilainvestitie intr-o banca chineza. Mitsubishi Motors a scazut cu 11%la Tokio dupa ce producatorul si Peugeot Citroen au anuntat ca nuvor forma o alianta.

Indicele regional MSCI Asia Pacific a scazut cu 0,6% la 12,18puncte dupa ce in ultimele patru zile a urcat cu 3,3%. Indi, intimp ce indicele bursei din Hong Kong, Hang Seng a inregistrat oscadere de 1,1%. Indicele japonez Nikkei 225 a coborat cu 1,1%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO