ZF 24

Bursă. Ministerul Energiei cheamă acţionarii Nuclearelectrica să aprobe parteneriatul cu DSPE BETA Private Equity Fund în calitate de investitor în proiectul RoPower Nuclear

Bursă. Ministerul Energiei cheamă acţionarii...

Autor: Tibi Oprea

28.03.2024, 16:11 302

Nuclearelectrica (simbol bursier SNN), unicul producător local de energie nucleară, a anunţat joi la Bursa de Valori Bucureşti că Ministerul Energiei, acţionar majoritar, a propus completarea ordinii de zi a adunării generale extraordinare a acţionarilor din 17 aprilie cu puncte referitoare la intrarea DSPE BETA Private Equity Fund ca investitor în proiectul RoPower Nuclear.

„Aprobarea încheierii unui parteneriat direct cu DSPE BETA PRIVATE EQUITY FUND în calitate de investitor în compania de proiect RoPower Nuclear S.A în baza prevederilor art.5.3 din Procedura SNN privind constituirea societăţiilor cu capital mixt emisă în baza prevederilor ordinului ME nr.1180/04.11.2021. Aprobarea acordului tripartit al Acţionarilor/Investitoriilor (SHA), ce urmează a fi încheiat între SNN, NOVA POWER and GAS SRL şi DSPE BETA PRIVATE EQUITY FUND pentru dezvoltarea Proiectului SMR, în Doiceşti România, în forma negociată între SNN şi Parteneri din Proiect”, se arată în convocator.

De asemenea, actionarii vor vota si pentru cresterea plafonului împrumutului acordat de Nuclearelectrica pentru finanţarea proiectului până la valoarea de 240 de milioane de dolari.

Nuclearelectrica a raportat un profit net de 2,48 miliarde de lei în anul precedent, de la 2,76 miliarde în 2022, înregistrând astfel o scădere de 10,2%. Veniturile din exploatare au ajuns la 7,6 miliarde de lei, cu 16,1% mai mari decât în 2022, când acelaşi indicator s-a dublat prin comparaţie cu anul anterior.

Nuclearelectrica are 15,1 mld. lei capitalizare şi este controlată în proporţie de 82,5% de statul român, prin Ministerul Energiei. Acţiunile SNN înregistrează o creştere de 0,9% de la începutul acestui an, pe fondul unor tranzacţii de 104 mil. lei, arată datele BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO