ZF 24

Bursă: Millenium Insurance Broker, cu fraţii Ştefan de la Autonom în acţionariat, raportează afaceri de 42 mil. lei în primele nouă luni din 2023 şi un profit net de 2,3 mil. lei

Bursă: Millenium Insurance Broker, cu fraţii Ştefan de...

Autor: Liviu Popescu

15.11.2023, 09:03 108

Brokerul de asigurare Millenium Insurance (MIB), deţinut majoritar de reţeaua de mobilitate Autonom Services, controlată de fraţii Ştefan, a raportat afaceri de 42 mil. lei în primele nouă luni din 2023, în creştere cu 13% faţă de aceeaşi perioadă din 2022 în timp ce profitul net a crescut cu 3,3% la 2,3 mil. lei.

Pe de altă parte, volumul de prime de asigurare intermediate a crescut la 80 mil. lei de la 63 mil. lei în aceeaşi perioadă din 2022.

Despre creşterea veniturilor, compania spune că în continuare nu este direct proporţională cu creşterea volumului de prime intermediate.

“Creşterea o consideram bună, desi în continuare nu este direct proporţională cu creşterea volumului de prime intermediate. Aceasta deoarece unele comisioane încasate pe segmentul RCA nu reflectă munca depusă şi nici nu acoperă cheltuililie de distribuţie. Este cazul concret al poliţelor emise pentru clienţii cu risc ridicat alocate prin BAAR şi necomisionate, dar şi al unor poliţe cu comision de 0,1% , 1% sua 2% pentru anumote categorii mai puţin dorite de asigurători ( transportatori, taxi, inchiriari autor, paza şi protecţie, şcoli de şoferi şi altele), precum şi pentru poliţe cu durata mai mică de 6 luni. Acestea au afectat comisionul mediu general şi implicit creşterea de venit. Veniturile din activitatea de distribuţie reprezintă 99% din venituri, în timp ce restul veniturilor provin din alte activităţi şi din venituri financiare”, se arată în raportul trimestrial.

În T3/2023 societatea a înregistrat cheltuieli din exploatare de 40 mil. lei, în creştere cu 15,10% faţa de acelaşi trimestru din 2022.

MIB are o capitalizare bursieră de 30,2 mil. lei. În ultimele şase luni acţiunile au scăzut cu 6% pe tranzacţii de 500.000 de lei. Spre comparaţie indicele BET are plus 22%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO