ZF 24

Bursă: Acţiunile Nvidia ajung la maximul istoric de 504 dolari, adică o capitalizare de 1.245 de miliarde de dolari. Doar în 2023 acţiunile au explodat cu 250% pe fondul freneziei creată în jurul inteligenţei artificiale

Bursă: Acţiunile Nvidia ajung la maximul istoric de 504...

Autor: Liviu Popescu

21.11.2023, 09:38 248

Acţiunile Nvidia (NVDA), cel mai valoros producător de cipuri din lume, au închis luni în creştere cu 2,3% la un maxim istoric de 504 dolari pe unitate, arată datele Yahoo Finance. Compania a ajuns la o capitalizare bursieră record 1.245 de miliarde de dolari cu o zi înainte de anunţarea rezultatelor financiare.

Înaintea sărbătorii de Ziua Recunoştinţei, Wall Street va analiza îndeaproape compania care a fost în centrul boom-ului inteligenţei artificiale din acest an. Preţul acţiunilor Nvidia a explodat cu 245% în 2023, depăşind cu mult orice alta acţiune S&P 500, scrie CNBC. Spre comparaţie indicele a urcat cu 18%.

Când vine vorba de rezultatele financiare, nu este un secret faptul că investitorii se concentrează mai mult asupra viitorului decât asupra trecutului, notează MarketWatch.

Dar în cazul Nvidia, care publică rezultatele marţi după-amiază, Wall Street ar putea privi în mod special în viitor. "Dezbaterea cheie asupra acţiunilor" este direcţia anului calendaristic 2025, potrivit analistului Timothy Arcuri de la UBS, deoarece investitorii par îngrijoraţi de faptul că, până atunci, clienţii îşi vor digera marile achiziţii, făcându-i astfel să fie mai puţin dornici de altele noi.

Nu este clar dacă Wall Street va primi marţi răspunsurile pe care le aşteaptă. Arcuri însuşi este îndoielnic, scriind că directorii vor "probabil că vor menţine un ton similar" cu cel pe care l-au transmis în ultimul trimestru, când au spus că au avut o vizibilitate de câteva trimestre în ceea ce priveşte tendinţele de afaceri, deşi este "puţin probabil" să fie multe discuţii solide despre 2025.

Arcuri se aşteaptă ca Nvidia să înregistreze câştiguri pe acţiune "în mare parte stabile" pentru anul calendaristic 2025, fapt notabil pentru o companie care se preconizează că va înregistra în continuare câştiguri uriaşe în prezent. Se aşteaptă ca profitul ajustat pe acţiune să fi explodat cu aproape 500%, ajungând la 3,37 dolari pentru cel mai recent trimestru, iar Nvidia ar urma să fie cel mai mare contribuitor la creşterea trimestrială a profitului pentru întregul S&P 500 SPX.

Punctul median al previziunilor de venituri ale Nvidia pentru al treilea trimestru fiscal, de 16 miliarde de dolari, ar fi deja cu peste 18% peste totalul record pe care Nvidia l-a afişat în urmă cu trei luni.

Compania a anunţat venituri de 13,51 miliarde de dolari pentru cel de-al doilea trimestru, încheiat la 30 iulie 2023, în creştere cu 101% faţă de anul trecut şi cu 88% faţă de trimestrul anterior. Profitul GAAP pe acţiune diluată pentru trimestrul respectiv a fost de 2,48 dolari, în creştere cu 854% faţă de anul trecut şi cu 202% faţă de trimestrul anterior. Câştigurile non-GAAP pe acţiune diluată au fost de 2,70 dolari, în creştere cu 429% faţă de anul trecut şi cu 148% faţă de trimestrul anterior.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO