ZF 24

Bursă: Acţiunile Microsoft cresc cu peste 2% şi ating un maxim istoric după ce gigantul american l-a angajat pe Sam Altman, fostul CEO al OpenAI. Compania ajunge la o capitalizare de 2.810 de miliarde de dolari

Bursă: Acţiunile Microsoft cresc cu peste 2% şi ating...

Autor: Liviu Popescu

20.11.2023, 21:29 202

Acţiunile Microsoft au atins luni după-amiază o valoare record pe Wall Street după ce compania a anunţat că Sam Altman, fostul director executiv al OpenAI, se va alătura gigantului american pentru a conduce divizia de inovare în domeniul inteligenţei artificiale.

Acţiunile colosului tehnologic au crescut luni cu peste 2%, ajungând la 378,81 dolari. Acţiunile vor trebui să încheie ziua de tranzacţionare la peste 376,17 dolari pentru a marca o închidere cu un maxim istoric. La acest preţ capitalizarea MSFT este de 2.810 miliarde de dolari, scrie CNN.

Acţiunile Microsoft au scăzut cu 1,7% vineri, când Sam Altman a fost înlăturat din funcţia pe care o deţinea la OpenAI, în urma unei lovituri majore. Microsoft este cel mai mare acţionar al firmei de inteligenţă artificială, cu o investiţie de 13 miliarde de dolari în companie.

Greg Brockman, care a cofondat OpenAI şi a demisionat după concedierea lui Altman, se alătură, de asemenea, Microsoft.

Angajarea lui Altman a pus capăt unor zile de speculaţii potrivit cărora fostul director general ar putea reveni în firmă după concedierea sa dramatică. Emmett Shear, fostul director executiv al serviciului de streaming Twitch, deţinut de Amazon, o va înlocui pe Mira Murati, directorul tehnologic al OpenAI, ca director executiv interimar.

Acţiunile Microsoft au crescut cu aproximativ 56% în acest an. Acţiunea este una dintre cele "Şapte magnifice" care au alimentat cea mai mare parte a randamentelor de pe piaţă în acest an, stimulată de pariul Wall Street că inteligenţa artificială este următorul mare lucru în tehnologie.

Dan Ives, analist de tehnologie la Wedbush Securities, şi-a reiterat ţinta de preţ de 425 de dolari pentru acţiunile Microsoft în urma angajărilor lui Altman şi Brockman.

"Considerăm că Microsoft se află acum chiar într-o poziţie mai puternică din perspectiva inteligenţei artificiale cu Altman şi Brockman" în cadrul companiei, a scris Ives într-o notă de luni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO