ZF 24

Bursa a recuperat 2,5%, in contextul revenirii pietelor internationale

06.03.2007, 14:49 15

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a incheiat sedinta cu un avans de circa 2,5%, impluisionata de cresterile pietelor internationale, si a recuperat astfel o parte din scaderea de peste 5% din ziua precedenta, cea mai mare din ultimele noua luni.
Indicele BET, al actiunilor lichide, a avut cea mai mare revenire, plasandu-se in crestere cu 2,65% la inchidere, evolutie sustinuta de avansul cu 4,63% al titlurilor Petrom, care a raportat marti cresterea profitului net cu 61% anul trecut. Indicele general al bursei, BET-C, a urcat cu 2,33%, dupa o coborare de circa 5% in sedinta de luni.
Societatile de investitii financiare (SIF) au inregistrat cea mai lenta crestere, urcand cu 2,18%, fata de o scadere de aproape 7% in ziua precedenta.
Rulajul pietei a totalizat aproape 73 milioane de lei (circa 21 milioane de euro), cu 30 milioane de lei sub nivelul de luni, cand lichiditatea a urcat la maximul acestui an. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO