ZF 24

Bulgarii de la Prista Oil cumpără afacerea cu lubrifianţi auto a americanilor de la Chevron

Foto: AFP

Foto: AFP

Autor: Mediafax

19.09.2013, 20:24 860

Consiliul Concurenţei analizează operaţiunea de concentrare economică ce urmează a fi realizată de către Prista Oil Holding EAD Bulgaria, prin dobândirea controlului unic direct asupra Chevron Romania. Autoritatea de concurenţă va evalua această operaţiune din punctul de vedere al compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal, în conformitate cu Legea concurenţei şi cu regulamentul privind concentrările economice.

Prista Oil Holding EAD şi sucursalele/filialele sale desfăşoară activităţi în producţia şi comercializarea de lubrifianţi auto şi industriali, lichide de întreţinere auto (antigel, lichid parbriz, adblue), lubrifianţi pentru nave şi aeronave, comercializarea bateriilor de acumulatori. Directorul general al Chevron România SRL, Cristian Căciulescu, a vândut în prima parte a acestui an acţiunile pe care le deţinea la distribuitorul de lubrifianţi auto şi industriali pentru aproximativ 1,1 milioane de dolari, către o divizie a grupului american Chevron.

Căciulescu a vândut 20% din acţiunile Chevron România către Chevron Global Energy, înregistrată în SUA, care şi-a majorat astfel pachetul de acţiuni deţinut de la 25% la 45% din capital. Restul acţiunilor Chevron România erau controlate de Texaco Overseas Holding din SUA. Chevron Romania SRL, cu afaceri de 12,7 mil. euro în 2012 şi pierderi de 0,2 mil. euro, desfăşoară activităţi în domeniul comercializării şi distribuirii de lubrifianţi auto, lubrifianţi industriali şi lichide de întreţinere auto.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.09.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO