ZF 24

Buffett pariaza pe sectorul feroviar si face cea mai mare investitie a sa: miliardarul american preia Burlington Northern, pentru 26 miliarde dolari

Buffet pariaza pe sectorul feroviar si face cea mai mare investitie a sa: miliardarul american preia Burlington Northern, pentru 26 miliarde dolari
03.11.2009, 16:47 22

Miliardarul american Warren Buffett, prin intermediul fonduluide investitii Berkshire Hathaway, va prelua participatia de 77,4%din cadrul companiei feroviare Burlington Northern Santa Fe, pentru26 miliarde dolari, cea mai mare achizitie efectuata vreodata deomul de afaceri american.

Buffett a declarat ca sectorul feroviar este esential pentrucresterea economica din Statele Unite, acesta urmand a se dezvoltaodata cu dezvoltarea natiunii, conform Reuters.

Pretul de 100 de dolari pe actiune este cu 31,5% peste cotatiaactiunilor Burlington Northern la inchiderea tranzactiilor de lunisi evalueaza compania la 34 de miliarde de dolari. Daca suntincluse si datorii de zece miliarde de dolari, valoarea tranzactieiajunge la 44 miliarde de dolari.

Conform miliardarului american, "circulatia bunurilor va crestein urmatorii 10, 20, 30 de ani". "Cred ca natiunea va prospera", aanuntat Buffett.

Burlington Northern opereaza peste 51.000 de kilometri de caleferata si detine 6.700 de locomotive, conform site-ului companiei.Spre deosebire, lungimea caii ferate din romania ajunge la 17.000de kilometri, din care sunt utilizate rute ce insumeaza doar 10.500de kilometri. De asemenea, sunt in stare de functionare aproximativ1.200 de locomotive electrice si 1.500 de locomotivediesel-electrice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO