ZF 24

Bucurestiul, pe locul 114 in lume in functie de calitatea infrastructurii

Bucurestiul, pe locul 114 in lume in functie de calitatea infrastructurii
29.04.2009, 12:33 28

Bucurestiul este pe locul 114 in lume in functie de calitatea infrastructurii, depasind si din acest punct de vedere Sofia (144) si Moscova (126), potrivit unui raport realizat de compania de consultanta in resurse umane Mercer, care a realizat un clasament al primelor 215 orase din lume din acest punct de vedere.
Bucurestiul este cu mult devansat de alte orase din regiune, cum ar fi Budapesta care ocupa locul 74, imediat dupa Roma, dar si de Praga (76). Totusi, Bucurestiul devanseaza Zagreb (117), care sufera din pricina lipsei unei retele de transport subteran.

Singapore este pe locul intai din acest punct de vedere, urmat de Munchen si de Copenhaga. Ca si in cazul topului calitatii vietii, Baghdad ocupa ultima pozitie.
Printre criteriile luate in calcul pentru clasificarea oraselor in functie de calitatea infrastructurii se numare accesul la electricitate, la apa potabila, canalizare, retele telefonice si de internet, transport public, traficul rutier si oferta de zboruri de pe aeroportul localitatii.


Topul oraselor europene in functie de infrastructura

1.Munchen (Gemania)
2.Copenhaga (Danemarca)
3.Dusseldorf (Germania)
4.Frankfurt (Germania)
5.Londra (Marea Britanie)
6.Paris (Franta)
7.Zurich (Elvetia)
8.Berna (Elvetia)
9.Viena (Austria)
10. Hamburg (Germania)

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO