ZF 24

Bruynseels, BCR: Nu putem restructura creditele tuturor. Unii au ajuns pur si simplu prea indatorati

Bruynseels, BCR: Nu putem restructura creditele tuturor. Unii au ajuns pur si simplu prea indatorati
02.08.2009, 20:11 20

Dominic Bruynseels, britanicul care conduce de un an BCR, cea mai mare banca de pe piata, spune pentru ZF ca BCR a inceput sa restructureze credite de retail din a doua parte a lunii aprilie. “Nu putem restructura insa creditele tuturor. Unii au ajuns pur si simplu prea indatorati si trebuie sa recurgem la alte actiuni pentru recuperarea banilor.”

Banca s-a numarat in trecut printre creditorii care foloseau asa-numita dobanda introductorie (o dobanda mai scazuta valabila de obicei doar in primul an al contractului de credit, dupa care revenea la nivelul standard) si care a facut ca unii clienti sa se supraindatoreze odata cu cresterea dobanzii. Bruynseels afirma ca BCR a renuntat la acest tip de produs.
El remarca insa ca in multe cazuri este suficient ca banca sa inceapa sa discute cu clientul despre restructurarea creditului pentru ca acesta sa reinceapa sa plateasca. Un credit restructurat este substantial mai scump decat cel initial, in primul rand ca urmare a prelungirii scadentei.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO