ZF 24

BRD a fost selectată de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene ca partener în programul de accelerare a digitalizării IMM-urilor prin fonduri din PNRR

BRD a fost selectată de Ministerul Investiţiilor şi...

Autor: Roxana Rosu

05.03.2024, 12:04 279

BRD a încheiat un parteneriat cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) pentru accelerarea absorbţiei fondurilor europene destinate digitalizării IMM-urilor, urmând să participe la un program de 497 milioane euro derulat în cadrul PNRR.

Oferta BRD de a deveni partener în apelul de proiecte "Digitalizarea IMM-urilor - Grant de până la 100.000 euro pe întreprindere care să sprijine IMM-urile în adoptarea tehnologiilor digitale”  fost desemnată câştigătoare în cadrul licitatiei deschise organizată de MIPE.

Valoarea fondurilor nerambursabile acordate în cadrul unui proiect va reprezenta 90% din totalul cheltuielilor eligibile pentru toate tipurile de beneficiari, restul de 10% fiind cofinanţarea ce trebuie asigurată de către beneficiari din fonduri proprii.

În calitate de partener, BRD va asigura pentru beneficiarii selectaţi, pe lângă servicii bancare obişnuite precum deschiderea de conturi curente, plata granturilor, credite punte pentru prefinanţare grant şi credite de investiţii pentru co-finanţarea aportului propriu, şi servicii administrative de verificări preliminare ale criteriilor de eligibilitate, a procedurilor de achiziţii, cererilor de transfer şi rambursare, precum şi certificarea cheltuielilor realizate în proiect.

„Acest demers reprezintă o premieră pentru sistemul bancar românesc, iar scopul implicării BRD este să contribuie, direct şi responsabil, la fructificarea oportunităţilor de finanţare nerambursabilă pe care România le are la dispoziţie în această perioadă în vederea accelerării reformelor şi investiţiilor considerate strategice pentru dezvoltarea economiei naţionale”, a spus Lidia Capmare, Directorul Departamentului Programe Europene şi Naţionale din cadrul BRD Groupe Société Générale.

BRD va implementa acest proiect prin intermediul diviziei sale ”EUROMENTOR”.

”Parteneriatul între cei trei actori importanţi - beneficiar-MIPE-bancă – reprezintă un element esenţial pentru implementarea eficientă a acţiunilor strategice din PNRR şi succesul digitalizării IMM-urilor româneşti din bani europeni”, a adăugat Lidia Capmare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO