ZF 24

BitDefender a descoperit un virus pe un site international de stiri

31.05.2007, 15:23 24

BitDefender, divizia de securitate informatica a grupului Softwin, a descoperit un virus amplasat pe un site international specializat in distributia de stiri, TCSDaily, fapt care a dus la posibila infectare a calculatoarelor cititorilor cu sapte tipuri diferite de aplicatii malware.

Aplicatiile malware, al caror nume provine din termenul "malicious software", sunt programele care afecteaza performantele PC-urilor.

Site-ul american de informatii TCSDaily detine chiar pe prima pagina un script extrem de periculos, inserat in aplicatia care gestioneaza marimea fonturilor articolelor de pe site. Prin accesarea acestei functii, vizitatorul descarca instantaneu un virus, se arata intr-un comunicat de presa al BitDefender

Practic, cei care au intrat pe site pentru a citi stirile au fost in situatia de a se infecta cu acest virus, foarte putine solutii antivirus fiind la curent cu aceasta noua amenintare. Aplicatia care redimensioneaza automat fonturile articolelor ? si care este infectata ? se afla practic in toate paginile site-ului.

Codul, inserat probabil de un hacker aflat in China, conform specialistilor BitDefender, actioneaza astfel incat infectarea se petrece fara stiinta utilizatorului, iar browserul, aplicatia de navigare pe Internet, descarca un cod suplimentar de pe un alt site.

Virusul a fost botezat Trojan.Downloader.Small.BIB. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO