ZF 24

Bill Gates, proiecţie sinistră despre Omicron: „Am putea intra în cea mai grea perioadă a pandemiei”

Bill Gates, proiecţie sinistră despre Omicron: „Am...

Autor: Andrei Şerbănescu

26.12.2021, 19:57 560

Într-o serie de tweet-uri publicate marţi seară, Bill Gates spune că intenţionează să-şi anuleze majoritatea planurilor de vacanţă şi a avertizat că Statele Unite „ar putea să intre în cea mai gravă parte a pandemiei”, scrie CNN.

Afirmând că varianta Omicron se răspândeşte mai repede decât orice virus din istorie, miliardarul şi co-fondatorul Microsoft a spus că marea necunoscută rămâne cât de rău te poate îmbolnăvi noua tulpină.

„Trebuie să o luăm în serios până când vom cunoaşte mai multe despre Omicron. Chiar dacă este doar la jumătate mai grav decât Delta, va genera cea mai mare creştere pe care am văzut-o până acum, deoarece este atât de infecţios”, a spus Gates, conform sursei citate.

De asemenea, Gates se aşteaptă ca valul să dureze trei luni în Statele Unite.

„Acele câteva luni ar putea fi destul de rele, dar încă sunt de părere că dacă aplicăm paşii corecţi, pandemia se poate termina în 2022”.

Cazurile de Covid-19 în Statele Unite sunt în creştere: ţara a înregistrat în medie peste 148.000 de cazuri noi pe zi în ultima săptămână, cu 23% mai mult decât în săptămâna de dinainte, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins .

Peste 69.700 de pacienţi cu Covid-19 au înregistraţi miercuri în spitalele din SUA -- un număr care a crescut conisderabil în ultima perioadă, conform datelor Departamentului de Sănătate şi Servicii Umane. în ultima săptămână, numărul cazurilor a crescut cu 11% mai mult faţă de săptămâna precedentă, potrivit lui Johns Hopkins.

Prin fundaţia Bill & Melinda Gates, Bill Gates a încercat să reducă decalajul dintre vaccinuri, menţionând că mult mai puţini oameni din ţările cu venituri mici au primit un vaccin Covid-19. El a spus într-un articol de opinie CNN din octombrie că decalajul va deveni mai greu de eliminat, deoarece guvernele mai bogate ale lumii cumpără doze suplimentare pentru a servi drept vaccinuri de rapel.

„Oamenii au dreptate să fie supăraţi pentru dezechilibrul dozelor de vaccin”, a scris Gates. „Vaccinurile fac din Covid-19 o boală care poate fi prevenită în mare măsură şi este sfâşietor să ştii că oamenii mor de o boală nu pentru că nu poate fi oprită, ci pentru că trăiesc într-o ţară cu venituri mici.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO