ZF 24

Bestjobs: Companiile nou înfiinţate caută să angajeze între 2 şi 4 angajaţi în primul an de la înfiinţare. ” Salariile şi beneficiile oferite de startup-uri sunt la un nivel similar cu cele oferite de către companiile mari, deoarece cei mai mulţi antreprenori caută să recruteze oameni bine pregătiţi”

Bestjobs: Companiile nou înfiinţate caută să angajeze...

Autor: Roxana Rosu

14.09.2023, 10:12 440

Zona micilor întreprinzători din România este, în mod tradiţional, una extrem de dinamică, zeci de mii de SRL-uri fiind înfiinţate în fiecare an, ceea ce se reflectă în oferta de joburi de pe platformele de recrutare.

De la începutul anului şi până în prezent peste 56.000 de SRL-uri noi au fost înregistrate, potrivit datelor publicate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), în timp ce procentul firmelor nou înfiinţate în 2023 care recrutează prin bestjobs a ajuns la 15%, în creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cele mai multe companii mici care au recrutat în primele 8 luni ale acestui an sunt din oraşe precum: Bucureşti, Cluj, Timişoara, Iaşi şi Constanţa.

În medie, un start-up caută să ocupe între două şi patru poziţii, cele mai multe angajări înregistrându-se în rândul startup-urilor din domenii precum servicii, transport, retail sau logistică.

”Aceste firme, care sunt la început de drum, au un buget limitat şi sunt de cele mai multe ori presate de timp, astfel că sunt şi cele care au nevoie cel mai rapid de oamenii potriviţi. În acelaşi timp, ecosistemul românesc de startup-uri reprezintă unul dintre principalii catalizatori ai inovaţiei, având un impact semnificativ asupra creşterii economice a României. De aceea noi, la bestjobs, vrem să încurajăm cât mai mult dezvoltarea startup-urilor din perspectiva resurselor umane. Astfel, firmele nou înfiinţate care îşi creează un cont pe bestjobs primesc suport nostru la prima angajare, putând publica gratuit primul anunţ”, a declarat Ana Vişian, Marketing Manager bestjobs.

Odată cu creşterea numărului de joburi scoase în piaţă de startup-uri şi angajatorii mici, a crescut şi interesul candidaţilor faţă de aceştia.

Astfel, în primele 8 luni ale anului au fost înregistrate aproape 500.000 de aplicări la joburi/angajatori de tip startup, cu 10% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

”Salariile şi beneficiile oferite de startup-uri sunt la un nivel similar cu cele oferite de către companiile mari, deoarece cei mai mulţi antreprenori caută să recruteze oameni bine pregătiţi, cu experienţă generoasă în domeniul lor de activitate, care să contribuie la ascensiunea companiei. Pentru că aceşti oameni vin, de obicei, din companiile mari, pentru a-şi părăsi locul actual de muncă, un start-up trebuie să le ofere beneficii salariale şi extrasalariale pe măsura pregătirii lor”.

Domeniile cu cele mai multe companii nou înfiinţate în primele 7 luni, potrivit ONRC, sunt Comerţ cu ridicata şi cu amănuntul şi Repararea autovehiculelor şi motocicletelor (16581), Transport şi depozitare (9225), Construcţii (8978), Agricultură, silvicultură şi pescuit (8315), şi Activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice (7917).


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO