ZF 24

BCR taxeaza din ce in ce mai aspru tranzactiile cu numerar

BCR taxeaza din ce in ce mai aspru tranzactiile cu numerar
28.10.2009, 17:28 23

BCR a majorat comisionul de retragere de numerar de labancomatele altor banci la 4,5 lei, plus 0,75% din suma restrasa.Pana acum, comisionul era 3,5 lei, plus 0,5% din suma restrasa.

La bancomatele proprii, comisionul de retragere este de 0,2% dinsuma retrasa, minim 0,2 lei.

Banca a modificat grila de comisioane, pentru a incuraja platileelectronice din cont bancar fata de tranzactiile cu numerar.

BCR a eliminat astfel comisioanele pentru serviciile de DebitDirect (plata preautorizata a sumei necesare furnizorului) siStanding Order (plata preautorizata a unei sume fixe, la o anumitadata), a diminuat suma minima obligatorie pentru deschiderea unuicont curent cu card de debit atasat Visa Classic la 50 de lei (sauechivalent valuta).

"Incurajam platile direct din cont prin canale alternative.Motivam clientii sa utilizeze solutii cat mai rapide, comode si maiieftine, permanent disponibile indiferent de programul de lucru alunitatilor bancare", a declarat Sorin Mititelu, director executival Directiei Dezvoltare Afaceri si Produse Retail din cadrulBCR.

BCR are cea mai extinsa retea de bancomate din Romania - aproape2.100 aparate, iar utilizarea cardurilor BCR la oricare dinbancomatele bancilor din Erste Group are aceleasi costuri ca inRomania.

Obtinerea lunara a extrasului de cont curent de catre persoanelefizice devine gratuita. Comisionul lunar de administrare a contuluicurent este de 2,5 lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO