ZF 24

BCR: Sanse reduse ca inflatia sa scada la nivelul prognozat de BNR, de 4,5%, anul acesta

05.05.2009, 16:25 22

Porbabilitatea ca inflatia anuala sa scada ain 2009 pana la prognoza avansata de BNR, de 4,5%, este foarte redusa, considera analistii BCR. Economistii celei mai mari banci din Romania considera ca rata lunara ar trebui sa fie de 0,2% in restul anului pentru atingerea prognozei.

“Mentinem estimarea privind o inflatia anuala la 5,4% in acest an si credem ca este foarte dificil ca acest indicator sa fie adus si mentinut la un nivel sustenabil. Pentru a se atinge nivelul de 4,5% pentru inflatia de la finele anului, rata lunara trebuie sa fie de acum incolo de 0,2%, si exista o probabilitate foarte mica ca acest lucru sa se intample”, a declarat economistul-sef al BCR, Lucian Anghel.

Inflatia lunara a scazut la 0,5% in martie de la 0,88% in februarie, rata anuala coborand de la 6,89% la 6,71%, conform celor mai recente date publicate de Institutul National de Statistica (INS).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO