ZF 24

BCR reduce la 15% avansul minim la creditele imobiliare cu dobândă fixă

BCR reduce la 15% avansul minim la creditele imobiliare...

Autor: Claudia Medrega

01.08.2013, 20:40 1102

BCR, cea mai mare bancă locală după activele deţinute, reduce avansul minim de la 25% la 15% din preţul locuinţei achiziţionate, la creditele ipotecare cu dobândă-fixă de 6,25% pe an în primii trei ani de contract.

Dobânda de 6,25% este valabilă pentru clienţii cu istoric bun şi care îşi încasează salariul într-un cont la BCR. Banca a luat în toamna anului trecut decizia surprinzătoare de a acorda credite de retail doar în lei, iar în ultimele luni a redus treptat costul împrumuturilor pentru locuinţe în încercarea de a concura cu băncile care şi-au păstrat şi oferta de credite în euro. Oficialii BCR spun că în luna iulie numărul de solicitări pentru creditele imobiliare în lei s-a dublat faţă de luna anterioară.

„Clienţii sunt din ce în ce mai interesaţi de creditele în lei, înţelegând avantajele legate de eliminarea riscului valutar“, spune Andrew Gerber (foto), director de management al produselor de retail din BCR.

Clienţii care optează pentru credite cu dobândă variabilă plătesc o marjă de 2,4% peste Robor la 6 luni, în varianta standard, sau marjă de 1,9% dacă optează pentru virarea salariului în cont. Un client care împrumută 150.000 de lei (34.000 de euro) pe 30 de ani plăteşte o rată fixă lunară de 923 de lei în primii trei ani. Suma achitată până la finalul contractului se ridică la 339.650 de lei, iar dobânda anuală efectivă este de 6,67% pe an.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 02.08.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO