ZF 24

BCE mentine dobanda pentru euro la 4% (Update)

05.07.2007, 16:56 14

Banca Centrala Europeana (BCE) a decis, astazi, mentinerea ratei dobanzii de referinta din zona euro la 4%, in conformitate cu estimarile analistilor, care anticipeaza ca institutia ar putea scumpi creditul in luna septembrie, transmite Reuters.
Dobanda de politica monetara se plaseaza deja la maximul ultimilor sase ani, dupa o crestere de 0,25 puncte procentuale realizata in luna iunie.
Banca monitorizeaza "atent" evolutia inflatiei pentru a se asigura ca riscurile privind cresterea preturilor nu se materializeaza, a declarat presedintele BCE, Jean-Claude Trichet, la conferinta de presa organizata dupa sedinta comitetului de politica monetara.
"Pe termen mediu, perspectiva stabilitatii preturilor este supusa unor riscuri in crestere. Avand in vedere mediul economic pozitiv din zona euro, politica monetara a bancii stimuleaza dezvoltarea, conditiile de finantare sunt favorabile, cresterea masei monetare si a creditelor este rapida, iar lichiditatile ample", a spus Trichet. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels