ZF 24

Bazac lucreaza pentru "actionarii" sistemului sanitar

14.01.2009, 11:07 9

"Radiografia sistemului de sanatate arata ca dificultatile cu care se confrunta acesta se datoreaza in principal lipsei de reforma, supraincarcarii sistemului cu sarcini, centralizarii si lipsei unei viziuni coerente. Asa cum in mediul privat trebuie sa raspunzi pentru resursele utilizate in fata actionarilor, in mandatul meu vreau sa raspund de utilizarea fondurilor publice in fata actionarilor sistemului sanitar, adica a cetatenilor Romaniei", a declarat miercuri Ion Bazac, ministrul Sanatatii, intr-un comunicat trimis redactiei.

Noul ministru al sanatatii a declarat ca principalele masuri pe care urmeaza sa le ia au in vederea stabilirea si actualizarea preturilor medicamentelor la un curs unic anual, stabilit in lei, corelat cu volumele achizitionate de la furnizori.

Programul social de compensare a medicamentelor pentru pensionari se adreseaza celor cu pensii in valoare mai mica de 600 de lei, ce vor putea achizitiona medicamente compensate in proportie de 90% din pretul de referinta, in limita unui plafon de 100 de lei pe persoana lunar, a mai spus Bazac.

Acesta a completat ca finantarea programului se va realiza din taxa pe viciu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO