ZF 24

Baumix acuza Henkel Romania de incalcarea proprietatii intelectuale

13.03.2007, 12:18 23

Producatorul de adezivi si materiale pentru constructii Baumix a actionat in judecata compania Henkel Romania, pentru incalcarea drepturilor de proprietate intelectuala, prin folosirea unui slogan si a designului unor produse lansate de Baumix, a anuntat firma.

"Baumix a inregistrat la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci - OSIM, in 2004, alaturi de numele brandului si sloganul "pentru profesionisti", cat si designul sacilor de ambalaj pentru adezivi, gleturi si alte produse apartinand companiei", se arata intr-un comunicat al Baumix.

Ulterior, Henkel a lansat pe piata saci cu adezivi marca Ceresit, "cu un design copiat dupa cel al sacilor Baumix" si a inceput sa promoveze marca Ceresit prin sloganul "Ceresit, pentru profesionisti", conform Baumix.

In urma acestor operatiuni, vanzarile produselor Baumix au inregistrat o stagnare.

Potrivit directorului general al Baumix, Augustin Russu, compania Henkel a fost avertizata in scris pentru solutionarea problemei, insa nu a raspuns solicitarii firmei. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO