ZF 24

Basescu a sesizat Parchetul ICCJ in legatura cu sistarea lucrarilor la DN 66A

09.07.2007, 18:45 17

Presedintele Traian Basescu a transmis, astazi, Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sesizarea cu privire la verificarea conditiilor sistarii operatiunilor de constructie efectuate pe drumul national 66 A Uricani-Campul lui Neag-Herculane, informeaza Presedintia.
Presedintele considera ca "oprirea lucrarilor este de neinteles si poate cauza pierderi financiar-bugetare grave, dar poate impiedica si dezvoltarea zonei", se arata intr-un comunicat al Presedintiei.
Administratia prezidentiala precizeaza ca sistarea lucrarilor s-a produs in conditiile in care, obiectivul de investitii, demarat in 1999, a fost cuprins, pentru perioada 2006-2008, in Hotararea Guvernului nr. 513/2006 si in Hotararea Guvernului nr. 1466/2006.
"Presedintele apreciaza ca sistarea lucrarilor face imposibila valorificarea acestei oportunitati de dezvoltare de catre locuitorii Vaii Jiului, in ciuda faptului ca pana in prezent au fost investiti peste 1.000 miliarde de lei vechi. De asemenea, sistarea lucrarilor la stadiul actual poate prezenta un pericol major de accidente pentru oameni, precum si pentru animalele din rezervatia Retezat si are consecinte negative asupra mediului", se mentioneaza in comunicat. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO