ZF 24

Basescu a semnat revocarea lui Remes

11.10.2007, 19:25 16

Presedintele Traian Basescu a anuntat ca a acceptat demisia ministrului agriculturii Decebal Traian Remes, decizia urmand sa apara maine in Monitorul Oficial.

"Solicit public numirea imediata a unui ministru al agriculturii", a declarat Basescu. Presedintele a spus ca anuntase anterior ca nu va mai accepta revocarea din functie a unui ministru pana in momentul in care premierul nu va veni cu o propunere.

Seful statului a explicat ca, dat fiind situatia exceptionala in care se afla ministrul Remes, a acceptat sa semneze revocarea sa inainte ca premierul sa fi propus un alt ministru. Basescu a acuzat actualul guvern ca incearca sa-si apere ministrii acuzati de coruptie.

Basescu a declarat ca are informatii ca guvernul pregateste o ordonanta de desfiintare a DNA (Departamentul National Anticoruptie care instrumenteaza dosarul Remes).
El a adaugat ca isi va cere scuze daca premierul nu va proceda in acest fel.

Cu cateva ore in urma, premierul a dezmintit informatiile transmise de agentiile de presa potrivit carora DNA ar fi urmat sa se uneasca cu DGIPA (Directia Generala de Informatie si Protectie Interna a Ministerului de Interne).

Traian Basescu a dezmintit ca scurgerile de informatii in cazul Remes ar proveni de la Administratia Prezidentiala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO