Basescu a semnat revocarea lui Remes

Autor: Iulian Anghel 11.10.2007
Presedintele Traian Basescu a anuntat ca a acceptat demisia ministrului agriculturii Decebal Traian Remes, decizia urmand sa apara maine in Monitorul Oficial.

"Solicit public numirea imediata a unui ministru al agriculturii", a declarat Basescu. Presedintele a spus ca anuntase anterior ca nu va mai accepta revocarea din functie a unui ministru pana in momentul in care premierul nu va veni cu o propunere.

Seful statului a explicat ca, dat fiind situatia exceptionala in care se afla ministrul Remes, a acceptat sa semneze revocarea sa inainte ca premierul sa fi propus un alt ministru. Basescu a acuzat actualul guvern ca incearca sa-si apere ministrii acuzati de coruptie.

Basescu a declarat ca are informatii ca guvernul pregateste o ordonanta de desfiintare a DNA (Departamentul National Anticoruptie care instrumenteaza dosarul Remes).
El a adaugat ca isi va cere scuze daca premierul nu va proceda in acest fel.

Cu cateva ore in urma, premierul a dezmintit informatiile transmise de agentiile de presa potrivit carora DNA ar fi urmat sa se uneasca cu DGIPA (Directia Generala de Informatie si Protectie Interna a Ministerului de Interne).

Traian Basescu a dezmintit ca scurgerile de informatii in cazul Remes ar proveni de la Administratia Prezidentiala.