ZF 24

Bank of America scapa de alergatura cu SEC prin tribunale, dupa ce va plati o amenda de 150 mil. dolari

Bank of America scapa de alergatura cu SEC prin tribunale, dupa ce va plati o amenda de 150 mil. dolari
22.02.2010, 20:27 20

Bank of America, cea mai mare banca din SUA, va plati 150 demilioane de dolari pentru stingerea unui litigiu cu comisia pentrubursa si valori mobiliare (SEC), in care era acuzata ca a ascunsinformatii in tranzactia de preluare a Merril Lynch, scrieBloomberg.

SEC a acuzat Bank of America, in doua procese, ca a inselatinvestitorii, in urma anuntului de preluare a Merrill Lynch, inprivinta bonusurilor primite de angajatii acestei banci. Totodata,institutia a fost acuzata ca nu a dezvaluit pierderile anticipatela Merrill Lynch.

Tranzactia prin care Bank of America a devenit cel mai mare grupfinanciar din SUA a fost puternic contestata si s-a concretizat lainceputul acestui an la formularea unor acuzatii oficiale dinpartea procurorului general al New York-ului.

Bank of America a preluat Merrill Lynch dupa o analiza aactivelor bancii de investitii de numai 25 de ore.

Tranzactia a fost aprobata de actionari la 5 decembrie 2008 siincheiata la 1 ianuarie 2009. In ultimele luni din 2008, pierderileMerrill Lynch au crescut cu cateva miliarde de dolari, insaconducerea Bank of America nu a informat actionarii inainte de vot,a declarat procurorul Ne York-ului, Andrew Como.
Fosta conducere a Bank of America (BofA) a fost pusa oficial subacuzare de catre procurorul general al New York-ului pentru fraudaprin dezinformarea investitorilor in cazul achizitiei MerrillLynch.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO