ZF 24

Bancile europene ies din criza mai mari decat au intrat, sporind riscurile economice. 15 banci au active mai mari decat PIB-urile tarilor din care provin

02.12.2009, 13:58 18

Bancile europene ies din criza mai mari decat au intrat,prezentand un risc mai ridicat pentru economiile lor nationale,potrivit unui studiu britanic, citat de Bloomberg.

Sadim semintele unei noi crize. In ultimii doi ani, bancile audevenit mai mari, iar evolutia este contrara conditiilor actuale",considera David Lascelles, analist la Centrul pentru studii indomeniul inovatiilor financiare, din Londra.

BNP Paribas, Barclays si Banco Santander sunt principalele bancidin cele 353 de institutii europene de credit care au crescut de lainceputul anului 2007. 15 banci din Europa au active mai mari decatPIB-urile tarilor din care provin, comparativ cu numai zece, inurma cu trei ani, potrivit datelor centralizate de Bloomberg.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO