ZF 24

Bancile elvetiene au pierdut peste 4 mld. dolari din cauza fraudei lui Madoff

14.12.2008, 13:19 13

Frauda fostului presedinte al bursei Nasdaq, Bernard Madoff, estimata chiar de el la 50 de miliarde de dolari, a provocat pierderi de circa 4 miliarde de dolari bancilor si fondurilor de investitii din Elvetia, potrivit cotidianului Le Temps, citat de Reuters.

Banca de investitii Union Bancaire Privee (UBP) ar putea fi cea mai mare victima, cu pierderi de circa un miliard de franci elvetieni, potrivit unor surse din sectorul bancar, citate de Le Temps. Benedict Hentsch, institutie bancara cu sediul in Geneva, a anuntat, vineri, ca are o expunere de 56 de milioane de franci elvetieni, sau 5% din valoarea totala a activelor pe care le administreaza, la operatiunile lui Madoff. Banca a fuzionat in luna septembrie cu grupul financiar Fairfield Greenwich, care a investit 7,5 miliarde de dolari, 50% din totalul activelor sale, intr-unul din fondurile infiintate de Madoff.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO