ZF 24

Bancile austriece trebuie sa stea cu ochii-n patru pe expunerea din estul Europei, chiar daca riscul este "controlabil"

Bancile austriece trebuie sa stea cu ochii-n patru pe expunerea din estul Europei, chiar daca riscul este "controlabil"
29.01.2009, 12:48 11

Expunerea bancilor austriece in sectorul bancar din statele emergente din Europa prezinta un risc controlabil insa situatia trebuie supravegheata cu atentie, a declarat joi seful bancii centrale din Austria, citat de Forbes.

Austria are legaturi economice puternice in regiune, creditele acordate de institutiile financiare in zona ridicandu-se la circa 290 de miliarde de dolari, echivalentul a 70% din PIB-ul Austriei. La inceputul acestei saptamani, grupurile financiare au apelat la ajutorul altor state membre UE pentru stabilirea unui plan de stimulare a sectorului bancar din regiunea emergenta a Europei.

"Exista bineinteles un risc dar acesta este controlabil si trebuie supravegheat cu atentie", a declarat la un post de radio seful bancii centrale, Ewald Nowotny. "Imprejurarile economice din aceasta regiune sunt dificile dar nu ameninta sub nicio forma existenta bancilor est-europene sau a celor austriece", a spus Nowotny, care este de asemenea, membru al consiliului de guvernare al Bancii Centrale Europene.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO