ZF 24

Bancile americane prefera sa isi cumpere rivalii decat sa dea credite

29.10.2008, 22:16 11

"Chase a primit recent 25 de miliarde de dolari sub forma de finantare federala. Ce efect va avea acest lucru pe partea de business si se va schimba politica noastra de creditare?"
Era 17 octombrie, la numai patru zile dupa ce directorul executiv al JPMorgan Chase, Jamie Dimon, acceptase o injectie de 25 de miliarde de dolari (20 mld. euro) din partea guvernului american, cand un angajat al JPMorgan punea aceasta intrebare.
Intrebarea a aparut la sfarsitul unei conferinte numai cu angajatii bancii, dedicata in principal crearii unei legaturi intre anumite divizii ale JPMorgan si noua achizitie a acesteia, Washington Mutual, scrie International Herald Tribune.
Aceasta intrebare apare avand in vedere modul in care secretarul Trezoreriei americane Henry Paulson a decis sa utilizeze prima parte din programul de bailout de 700 de miliarde de dolari pentru recapitalizarea bancilor, in loc de achizitionarea titlurilor toxice ale acestora. Metoda, sperau autoritatile, era cea mai buna si rapida cale de a determina bancile sa-si reia operatiunile de creditare.
De fapt, micul secret al industriei bancare este ca nu are nici un fel de intentie de a utiliza banii pentru acordarea de noi credite.

Cititi mai mult despre cum ar trebui bancile sa cheltuiasca banii primiti de la guvern si care sunt planurile lor reale in ZIARUL FINANCIAR de maine.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO