ZF 24

Banca Ungariei mentine dobanda la 9,5%

23.03.2009, 15:55 15

Banca Centrala a Ungariei a decis astazi mentinerea dobanzii de referinta la 9,5% si va astepta probabil o imbunatatire a mediului extern pentru a opera o noua reducere, scrie Portfolio.

Hotararea bancii centrale vine in contextul in care premierul ungar Ferenc Gyurcsany s-a declarat, sambata, dispus sa demisioneze pentru a oferi unui nou guvern oportunitatea de a adopta masuri impotriva crizei.

“Cele mai recente date macroeconomice indica o recesiune grava si o revenire foarte modesta ulterior. In acelasi timp presiunile inflationiste raman limitate (...) ceea ce ofera un cadru de reducere a dobanzii, insa stabilitatea financiara ramen principala prioritate”, se arata intr-un comunicat al bancii centrale de la Budapesta.

Din noiembrie, institutia a coborat dobanda cu 2 puncte procentuale, la 9,5%, dupa ce in luna octombrie, ca urmare a prabusirii cotatiei forintului, majorase rata dobanzii cu trei puncte procentuale.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO