ZF 24

Banca de investiţii a Credit Agricole înregistrează o performanţă record în primul trimestru al anului 2023

Banca de investiţii a Credit Agricole înregistrează o...

Autor: Andrei Şerbănescu

10.05.2023, 12:58 152

Banca de investiţii a Credit Agricole SA a înregistrat o performanţă record în primul trimestru, raportează Bloomberg.

Veniturile subiacente din pieţele de capital şi serviciile bancare de investiţii au crescut cu +36,8%, cu o activitate excelentă în toate liniile de produse şi în special în activitatea FICC (+41,8%), conform datelor Global Newswire.

Credit Agricole a câştigat 4,7% la ora 10:34 a.m. în tranzacţiile de la Paris, cel mai mare câştig intraday din ultimele trei luni. Firma a reformulat profiturile de anul trecut după ce s-a adaptat la un nou standard contabil, ceea ce face dificilă o comparaţie cu estimările analiştilor.

Activitatea de tranzacţionare a beneficiat de o redresare a pieţelor primare de credit şi de cererea de produse de acoperire într-un trimestru marcat de o serie întreagă de incertitudini economice. Banca franceză a avertizat că este posibil să nu poată repeta aceeaşi performanţă comercială în perioada actuală.

„În prezent ne confruntăm cu mai multe incertitudini", a declarat directorul general adjunct Xavier Musca într-o convorbire cu reporterii. „Pe măsură ce volatilitatea pieţei scade, scad şi nevoile de acoperire ale clienţilor noştri".

Reţeaua naţională LCL a Credit Agricole a înregistrat o scădere de 5% a veniturilor, până la 936 de milioane de euro, în timp ce operaţiunile bancare internaţionale au continuat să beneficieze de mărirea ratelor, cu venituri în creştere cu 23%, până la 969 de milioane de euro.

Amundi SA, administratorul de active al Credit Agricole, care şi-a raportat separat veniturile luna trecută, a fost martorul recent al unei retrageri de 11,1 miliarde de euro în primul trimestru, în condiţiile în care produsele tradiţionale de asigurare de viaţă şi-au pierdut atractivitatea pe fondul creşterii pieţelor şi a ratelor dobânzilor. Cu toate acestea, controlul cheltuielilor firmei a ajutat-o să înregistreze un profit peste aşteptări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO