ZF 24

Banca americana IndyMac preluata de autoritati dupa ce a intrat in criza de lichiditati

13.07.2008, 12:37 14

IndyMac Bancorp a devenit a doua mare companie financiara asigurata federal care a fost preluata de autoritatile americane, dupa ce retragerile masive de depozite au lasat banca in criza de lichiditati, informeaza Bloomberg.
IndyMac Federal Bank va fi preluata saptamana viitoare, a anuntat vineri intr-un e-mail, Oficiul pentru Supravegherea Economiilor, din cadrul Trezoreriei americane. Institutia l-a acuzat pe senatorul american Charles Schumer pentru crearea unei "crize de lichiditati", dupa ce el a emis pe data de 26 iunie o scrisoare in care isi exprima ingrijorarea ca banca s-ar putea prabusi.
IndyMac Bancorp, cu sediul in Pasadena, California, s-a specializat pe acordarea asa-numitelor ipoteci Alt-A, credite care nu necesita o documentatie a veniturilor din partea solicitantilor.
Caderea bancii californiene se alatura crizei cauzate de colapsul subprime si ar putea insemna ca autoritatile trebuie sa stranga mai multi bani la fondul federal de garantare a depozitelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO