ZF 24

Balconul Julietei, deschis indragostitilor. Preturi piperate pentru "pana la adanci batraneti"

Balconul Julietei, deschis indragostitilor. Preturi piperate pentru "pana la adanci batraneti"

Foto: Reuters

03.06.2009, 17:40 1260

Balconul din orasul Verona, unde Julieta isi astepta iubitul acum cateva secole, a fost deschis publicului, indragostitii putandu-si jura credinta vesnica de la acest balcon.

Cladirea din secolul XIII, care a apartinut familiei Cappello - considerata model pentru familia Capulet din piesa "Romeo si Julieta", scrisa de William Shakespeare - a fost multi ani un loc de pelerinaj pentru indragostitii din intreaga lume.

Acum, consiliul orasului Verona a decis sa ofere cuplurilor posibilitatea de a urca la balcon pentru a se pune in pielea celor doi indragostiti shakespearieni.

Totusi, cum iubirea trece prin stomac, orasul Verona trebuia sa profite intr-un fel de acest balcon. Astfel, daca o casatorie normala in Italia costa 45 de euro, pentru cetatenii care nu fac parte din Uniunea Europeana, un certificat de casatorie costa 900 euro, in timp ce cetatenii din UE care nu locuiesc in Verona isi pot face legamintele pentru aproximativ 700 de euro. Sursa: Reuters

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO