ZF 24

Avocatii firmei Filip & Company au asistat Victoriabank din Republica Moldova în finalizarea achiziţiei filialei BCR Chişinău

Avocatii firmei Filip & Company au asistat Victoriabank...

Autor: Roxana Rosu

17.01.2024, 10:25 250

Casa de avocatură Filip & Company a asistat Banca Comercială Victoriabank S.A., una dintre cele mai mari bănci din Republica Moldova, în legătură cu finalizarea tranzacţiei prin care aceasta cumpără BCR Chişinău S.A. de la Banca Comercială Română.

Documentele cu privire la achiziţie au fost semnate în martie 2023, între timp fiind obţinute aprobările autorităţilor de reglementare.

“Ne bucurăm să contribuim la această tranzacţie prin care grupul BT îşi consolidează şi extinde prezenţa pe piaţa din Republica Moldova şi suntem încântaţi să sprijinim succesul clientului nostru şi dincolo de graniţele României. Suntem recunoscători Victoriabank şi grupului Banca Transilvania pentru oportunitatea de a face parte din acest proiect provocator şi interesant şi îi mulţumim pentru colaborarea excelentă”, a declarat Alina Stancu Bîrsan, partener Filip & Company şi Head of Finance & Banking.

Echipa Filip & Company implicată în această tranzacţie a fost compusă în principal din Alina Stancu Bîrsan (partener), Cristina Filip (managing partner), Rebecca Marina (senior associate), Camelia Ianţuc (senior associate) şi Bianca Gheorghe (associate).

Filip & Company a acţionat ca lead counsel şi a colaborat cu firma Vernon din Republica Moldova pentru componentele de lege locală. De partea vânzătorului au fost Schoenherr şi Asociaţii SCA, împreună cu Schoenherr Moldova.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO