ZF 24

AVAS scoate din nou la licitatie activele Nicolina Iasi, pentru 13 mil. euro

12.03.2007, 14:11 14

AVAS va incerca din nou, dupa o prima tentativa esuata, sa vanda prin licitatie, in luna martie, o parte a activelor Nicolina Iasi, pornind de la un pret de circa 13 milioane euro, iar daca nici de data aceasta nu va fi stabilit un cumparator, firma va intra in procedura de lichidare.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Bancare (AVAS) a scos la licitatie, in septembrie 2006, o parte din activele Nicolina Iasi, constand in 25 de constructii cu terenurile aferente, in suprafata de 14 hectare, pretul de pornire fiind de circa 13 milioane euro, inclusiv TVA.

La licitatie nu s-a prezentat insa niciun cumparator interesat de activele producatorului de utilaje pentru constructii, astfel ca institutia a repetat licitatia in luna octombrie, pornind de la un pret nou, de zece milioane de euro, reprezentand 80% din cel initial, de asemenea, fara a inregistra vreo oferta.

Vicepresedintele AVAS, Constantin Botez, a declarat ca cel de-al doilea pret ar fi acoperit datoriile Nicolina.

Conform reglementarilor in vigoare, institutia poate sa organizeze a treia procedura, pornind de la un nivel de 50% din pretul initial de strigare.

"Am decis sa renuntam la aceasta etapa, deoarece am sesizat o tentativa de speculatie financiara a unei companii care intentiona sa preia activele platind o suma mult sub valoarea de piata", a afirmat Botez.

El a mai spus ca pana la sfarsitul lunii martie, va avea loc o noua licitatie, cu pretul de strigare de 13 milioane euro, si daca nici de data aceasta nu va fi stabilit un cumparator, compania va intra in procedura de lichidare. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO