ZF 24

AVAS a semnat contractul pentru vanzarea Famos Suceava catre Top Genko

03.09.2007, 00:51 31

Compania Top Genko Bucuresti, membru al grupului italian Genko, a preluat firma producatoare de aparatura si instrumente medicale Famos Suceava, printr-o tranzactie in valoare totala de peste sase milioane euro, contractul fiind semnat de AVAS vineri, 31 august. "Desi initial privatizarea Famos parea o procedura simpla, fara probleme deosebite, realitatea a demonstrat contrariul: negocierile dintre AVAS si reprezentantii Top Genko au durat mai mult de 6 luni", spune avocatul coordonator, Doru Catalin Bostina.

Pachetul scos la vanzare reprezinta 98,7% din capitalul Famos. Firma are un capital social de 61,5 milioane lei, ceilalti actionari fiind SIF Moldova, cu 0,57% si alti actionari persoane juridice, cu 0,68%. Casa de Avocatura Bostina si Asociatii a asistat Top Genko Bucuresti in procesul de achizitonare a Famos. Negocierile pentru preluarea firmei sucevene au durat peste 6 luni, aceasta fiind cea de-a 8 tentativa a AVAS de a privatiza Famos.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO