ZF 24

Avansul de 10% al Rompetrol urca cu 3% sectorul energetic de pe Bursa

09.03.2009, 11:18 15

BVB a deschis sedinta de azi in crestere moderata, cu un avans de 1,5% la nivelul principalului indice al pietei, BET, in timp ce indicele energetic, BET-NG, consemna cea mai mare apreciere dintre indicatori, de aproape 3%. Companiile petroliere Rompetrol Rafinare (RRC) si Rompetrol Well Services (PTR) inregistrau cele mai mari cresteri din sectorul energetic, astfel, la o ora de la deschidere, aprecierile celor doua companii erau de 10% si respectiv 8%. Titlurile Petrom (SNP) si Transgaz (TGN) se mentineau in stationare, la pretul de 0,126 lei/actiune si respectiv 106 lei/actiune.

La categoria SIF-uri aprecierile erau ceva mai temperate, de maxim 1%, in cazul titlurilor SIF Banat-Crisana (SIF1). In top urmau cresterile SIF Transilvania (SIF3), cu 0,9% si SIF Muntenia (SIF4), cu 0,7%. Titlurile SIF Oltenia (SIF5) se pastrau la acelasi nivel de referinta de 0,35 lei/actiune, in timp ce actiunile SIF Moldova (SIF2) inregistrau o pierdere de 1,4%. Indicele de profil, BET-FI consemna un avans de 0,4%, aproape de pragul de 9.000 de puncte.

Printre cele mai mari scaderi se numarau pierderile consemnate de bancile cu capital integral romanesc, Banca Carpatica (BCC) si Banca Transilvania (TLV), care coborau cu 3%. Si titlurile BRD se aflau in scadere la o ora de la deschiderea sedintei, in coborare cu 0,2%, pana la pretul de 4,4 lei/actiune.

Volumul tranzactiilor era destul de ridicat, de 25,5 milioane titluri, iar valoarea acestora depasea 1,7 mil. lei.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO