ZF 24

Autoritatile ungare nu au descoperit dioxina in iaurtul retras de pe piata

29.08.2007, 09:59 16

Testele efectuate pana in prezent pe guma guar nu au depistat prezenta dioxinei in mostrele prelevate de la alimente trimise autoritatii pentru siguranta alimentara, a anuntat marti directorul autoritatii sanitar-veterinare din Ungaria, amintind ca Romania a cerut teste de laborator, relateaza MTI.

Miklos Suth a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca 88 de mostre au fost testate pana in prezent pentru depistarea dioxinei si pentaclorfenolului (PCP), insa nici un test nu a avut rezultate pozitive.

Un total de 6.794 de produse vandute de peste 5.000 de companii au fost verificate dupa ce Uniunea Europeana a anuntat descoperirea a 80 de produse cu guma guar care continea substante toxice, dintre care sapte au fost transportate in Ungaria. Este posibil ca aproximativ 610 companii sa fi primit produse infestate, a avertizat Uniunea Europeana.

In cursul perioadei de testare, circa 22 de tone de produse alimentare au fost retrase de pe rafturi, a precizat Suth. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO