ZF 24

Autoritatile doresc o monitorizare mai buna a expunerii bancilor straine prezente in Romania

12.08.2009, 09:32 15

Autoritatile romane sunt in proces de definire si implementare, impreuna cu bancile, a unui cadru de raportare care va permite BNR sa monitorizeze mai bine evolutia expunerilor principalelor noua institutii de credit prezente pe piata locala, potrivit scrisorii de intentie care va fi transmisa FMI, scrie Mediafax.

“BNR a primit toate cele noua angajamente bilaterale de la bancile mama ale celor mai mari banci detinute de straini, confrimand angajamentele facute le Viena si Bruxelles, incluzand mentinerea expunerilor lor generale in Romania. Expunerile actuale au fluctuat totusi si ne gasim acum in procesul de definire si implementare impreuna cu bancile a unui cadru de raportare cuprinzator, care va permite BNR sa monitorizeze mai bine evolutia acestor expuneri”, se arata in scrisoarea suplimentara de intentie.

In scrisoare se mentioneaza ca sistemul bancar romanesc a suportat pana acum relativ bine socurile generate de contractia mai adanca decat se astepta a activitatii economice.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO