Prima pagina

Autoritatile britanice incearca sa salveze piata ipotecara cu un plan care ar putea costa 125 mld. euro

Autoritatile britanice incearca sa salveze piata ipotecara cu un plan care ar putea costa 125 mld. euro
18.04.2008, 13:41 7

Banca Angliei va anunta maine planul sau de schimbare a plasamentelor acoperite de ipoteci cu titluri de stat, intr-un efort de a diminua costurile de creditare si a-i ajuta pe proprietarii de case, potrivit unui interviu acordat postului BBC de ministrul britanic de Finanate, Alistair Darling, citat de Bloomberg.
"Ceea ce va face Banca Angliei este sa acorde bancilor comerciale imprumuturile, preluand intre timp plasamentele acoperite de ipoteci", a spus Darling.
Guvernul consud de premierul Gordon Brown incearca sa identifice noi metode prin care sa promoveze creditarea, dupa ce costurile pentru contractarea unui imprumut au crescut foarte mult.
Banca Angliei ar putea avea nevoie de circa 100 de miliarde de lire sterline (124 miliarde de euro) pentru a derula acest program, miscare ce ar putea repune pe picioare piata ipotecara, a declarat Willem Buiter, fost membru in Comisia de Politica Monetara a Bancii Angliei, in perioada 1997-2000.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO