ZF 24

Austriecii de la Egger aduc 1,4 milioane euro la capitalul subsidiarei din Romania

11.06.2007, 19:13 14

Actionarii firmei de prelucrare a lemnului Egger Romania au aprobat majorarea capitalului social al firmei cu cu 4,7 milioane lei (1,4 milioane euro), la circa 145 de milioane lei (41 milioane euro), prin aport in numerar al actionarului majoritar, firma austriaca Egger Osteuropa Beteilingungs.
Egger Romania a inceput in luna octombrie a anului trecut constructia la Radauti (judetul Suceava) a unei fabrici de PAL si PAL melaminat cu o capacitate anuala de 600.000 de metri cubi, care va necesita o investitie de 210 milioane de euro.
Aceasta este prima faza a unui proiect mai amplu de investitii in sectorul prelucrarii lemnului din judetul Suceava, in valoarea totala de circa 500 de milioane euro.
Grupul asutriac Egger este unul din cei trei mai mari producatori de semifabricate din lemn din Europa, cu 16 fabrici in sase state din Europa, care produc diverse tipuri de placi din lemn, podele, piese de mobilier. Grupul are peste 4.900 de angajat. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO