ZF 24

Au evoluat atat de rapid incat nici ei nu mai stiau la ce sa se astepte

Au evoluat atat de rapid incat nici ei nu mai stiau la ce sa se astepte
22.10.2008, 13:38 22

"Wall Street-ul isi merita soarta", declara pentru BUSINESS MagazinTony Iordache. "Ei au creat ce e in jurul lor, dar, in ciuda nivelului de evolutie si sofisticare a pietei, si-au luat-o inainte. Au evoluat atat de rapid incat nici ei nu mai stiau la ce sa se astepte, care era magnitudinea riscului la care sa se astepte, iar forurile tutelare, responsabilii, nu au avut cunostintele sa puna niste frane.
Dupa parerea mea, cuvantul crizei este unul singur: nu subprime, ci leverage. Adica, pentru fiecare asset de un dolar eu creez de 10-15 ori mai multe produse derivate. 1 la 1 inseamna hedging, dar 1 la 15 inseamna deja speculatie. Prea mult!" 

Toni Iordache si Christina Iancu fac parte din cei aproximativ 100.000 de oameni pe care criza financiara si caderile mai marilor sau mai micilor institutii financiare i-au lasat fara slujbe.

Cititi pe www.businessmagazin.ro interviurile complete cu cei doi romani care s-au intors din infernul de pe Wall Street.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO