ZF 24

Aston Martin lanseaza cel mai puternic Vantage - GALERIE FOTO

Aston Martin lanseaza cel mai puternic Vantage
09.08.2009, 14:04 15

Aston Martin, unul dintre cei mai celebri constructori de automobile sport, care pana in vara anului trecut facea parte din divizia de lux a Ford Motor Company, va prezenta in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt noul Vantage V12, primul model din gama Vantage echipat cu un motor V12.

Propulsorul, alaturi de sistemul de franare cu discuri din carbon, a fost preluat de DBS, varful de gama al constructorului englez. Motorul este asamblat de catre Ford, la uzina din Koln, si a fost proiectat prin "sudarea" a doua motoare V6 care echipau generatia anterioara a modelului Mondeo.

Aston Martin V12 Vantage dezvolta 517 CP, la fel ca si DBS, putere care ii permite sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 4,2 secunde si sa atinga o viteza maxima de 305 km/h.

Pretul de pornire al noului Aston Martin, care va fi asamblat intr-o serie limitata la 1.000 de exemplare, este de aproximativ 200.000 de euro. Marca britanica nu este insa importata oficial si in Romania, dar cel mai apropiat dealer este la Viena.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO