Business Internaţional

Aston Martin, cel mai popular brand in Marea Britanie

Aston Martin, cel mai popular brand in Marea Britanie

Click pentru imaginea intreaga

17.09.2007, 21:47 18

Aston Martin este considerat cel mai popular brand din Marea Britanie datorita asocierii sale cu filmele din seria James Bond, scrie BBC News.
Mai mult de 2.000 de consumatori britanici au pozitionat producatorul de masini pe primul loc intr-un studiu recent al firmei independente Superbrands.
Pe locul doi s-a situat iPod-ul de la Apple, urmat indeaproape de site-ul Youtube si firma daneza de aparatura audio-video Bang & Olufsen, pe locurile trei, respectiv patru.
Realizatorii studiului sunt de parere ca "succesul filmului Casino Royale si 'dragostea' publicului pentru Bond arata ca in mintile spectatorilor exista o stransa legatura intre personaj si masina pe care o conduce."
Primul film James Bond in care personajul conducea un Aston Martin a fost "Goldfinger" , in anul 1964.
Compania cu sediul in Gayton, Warwickshire, a fost vanduta in martie a acestui an de gigantul american Ford unui consortiu britanic pentru 479 mil. lire sterline (700 mil. euro). Urmatoarele locuri in clasamentul Superbrands sunt ocupate de motorul de cautare Google si consolele Sony PlayStation.
Producatorul de calculatoare Apple se situeaza pe locul sapte, urmat de firma de lenjerie Agent Provocateur si consolele Nintendo, cu Virgin Atlantic pe locul zece.
Seful Coolbrands Council Stephen Cheliotis este de parere ca "topul este o reflectie a dorintelor, intereselor si nevoilor noastre, mereu in schimbare. Este evidenta diferentierea motivelor pentru care oamenii aleg un anumit brand. Pe de-o parte, avem lucrurile necesare, care devin populare prin pragmatismul si frecventa utilizarii lor, cum ar fi Google sau Amazon. Pe de alta parte, avem lucrurile pe care ni le dorim, dar pe care poate nu le vom avea niciodata, cum ar fi un Rolex sau un Ferrari."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO