ZF 24

Asociaţia evaluatorilor va publica două baze de date cu preţuri în sectorul imobiliar

Asociaţia evaluatorilor va publica două baze de date cu...

Autor: Andrei Cîrchelan

04.06.2014, 00:04 414

Asociaţia evaluatorilor din România (ANEVAR) ur­mea­ză să lanseze două baze de date cu preţurile proprietăţilor imo­biliare în cartierele româneşti şi în activitatea bancară, cele două sisteme urmând să devină funcţionale cel mai pro­babil începând cu anul viitor, a declarat Adrian Vascu, preşedintele asociaţiei.

Baza de date pentru bănci nu va fi accesibilă publicului larg, însă cea legată de preţurile imobiliare din oraşe va fi în­fiinţată special pentru locuitorii fiecărui oraş în parte.

Pentru bănci, „intenţia pe scurt e să facem o bază de date care va fi gestionată de ANEVAR şi în care fiecare eva­lua­tor care va lucra un raport pentru o bancă va transmite cură­ţa­te de confidenţialitatea bancară nişte informaţii care vor fi co­lectate în această bază de date: tipul proprietăţii, va­loarea esti­mată, fără nu­me, fără adresă. Va fi un loc în care vor fi strânse toa­te evaluă­rile care se vor fa­ce pentru bănci“, a spus acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO