ZF 24

Asirom a plătit o daună 650.000 de euro pe o poliţă RCA în 2013

Foto Silviu Matei

Foto Silviu Matei

Autor: Anelis Baciu

23.07.2013, 20:59 909

Asirom, un jucător de top cinci din piaţa asigurărilor generale, a plătit o daună de 2,9 mil. lei (circa 650.000 de euro) în primele şase luni ale anului în contul unei poliţe auto obligatorii (RCA), potrivit datelor transmise de asigurător.

Aceasta este cea mai mare despăgubire achitată de Asirom în acest an pe o poliţă RCA. Suma a fost plătită pentru un accident de circulaţie produs în străinătate în urma căruia au fost rănite zece persoane. Cazul a fost soluţionat pe cale amiabilă, nefiind nevoie de intervenţia unei instanţe de judecată. Alte două daune semnificative plătite de companie pe poliţele RCA s-au ridicat la 1,6 mil. lei şi respectiv 1,3 mil. lei.

Daunele pentru vătămări corporale şi morale pe RCA au accelerat în ultimii ani pentru că asiguraţii au conştientizat mai bine drepturile ce decurg dintr-o poliţă RCA. După primele cinci luni ale anului, valoarea despăgubirilor nepatrimoniale achitate la nivelul întregii pieţe s-a situat la 148 mil. lei (34 mil. euro), potrivit Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 24.07.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO