ZF 24

ASEBUSS: Instinctul este important în antreprenoriat. Dar pentru a avea succes reţeta este 95% transpiraţie şi 5% talent

Autor: Octavian Calei

04.11.2013, 00:08 86

„Instinctul este foarte important, dar este la fel ca talentul în muzică. Poţi să cânţi şi după ureche, dar niciodată nu vei reuşi să cânţi un concert întreg. Şi în muzică, 5% este talent, 95% transpiraţie. Dacă vrei să devii un antreprenor de succes pe termen lung, ai nevoie de pregătire şi muncă“, a declarat Marcel Duhăneanu, rectorul şcolii de afaceri ASEBUSS, în cadrul emisiunii ZF Live.

ASEBUSS, programul de Exe­cu­tive MBA derulat în parte­neriat cu Kennesaw State Uni­versity din SUA, a format peste 1.100 de manageri în 20 de ani în România.

Duhăneanu a menţionat importanţa IMM-urilor în economiile de pretutindeni, aces­tea reprezentând 95% din totalul nu­măru­lui de companii, asigurând 50% din valoarea adău­gată şi între 60 şi 90% din locurile de muncă.

„Criza a cam înlăturat toate acele busi­nessuri care au apărut în mod artificial şi care nu sunt productive. România poate sprijini mediul de business dezvoltând infrastructura. Agricultura, turismul, comerţul exterior de­pind tot de infrastructură“, a mai spus Duhăneanu la ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO